Klassisk
nordnorsk

Det ligger i navnet at Musikkfestuka skal være en musikkfest, og aller helst en musikkfest for alle.  Programmet består i hovedsak av klassisk musikk, men også jazz, folkemusikk, musikkteater, dans, pop, rock og andre sjangere har sin plass i festivalen.

“Når Nordland Musikkfestuke for tredje gang inviterer til Sommernachspiel er konserten tilbake i Bodøsjøen – der den hører hjemme!”

Når Nordland Musikkfestuke for tredje gang inviterer til Sommernachspiel er konserten tilbake i Bodøsjøen – der den hører hjemme!

For tredje gang inviterer Nordland Musikkfestuke til storslått avslutningskonsert utendørs. Denne gangen spilles konserten i Bodøsjøen, der vi startet festen i 2017.
Nå kan vi på mange måter si at vi har skapt en ny tradisjon, og avslutter Musikkfestuka 2019 med et smell! Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, som bytter navn til Arktisk Filharmoni, spiller tradisjonen tro noen av de mest kjente og kjære klassiske stykkene, og vi avslutter selvfølgelig med et heidundrende fyrverkeri!
– Det var en glede å se så mange mennesker finne veien til en utendørs klassisk konsert i 2017. Grunnet byggingen av Jektefartsmuseet ble fjorårets avslutningskonsert flyttet til Breivika, og så inn i Stormen. Når vi nå er tilbake der vi startet håper vi mange har lyst til å avslutte festivalen sammen med oss foran den splitter nye jektefartsmuseet, sier festivaldirektør André Wallann Larsen.

Første gang Sommernachspiel ble arrangert ble festkonserten dirigert av Øystein Jæger, mens Peter Szilvay fikk æren av å svinge taktstokken i Stormen konserthus i 2018. Når Sommernachspiel vender tilbake til Bodøsjøen er det Cathrine Winnes som leder orkesteret.
– Det er svært gledelig at vi får en av Norges mest spennende dirigenter for tiden, Cathrine Winnes, til å lede orkesteret denne kvelden, sier Programsjef Catharina Roos Bilsbak i Arktisk Filharmoni

For øyeblikket er Winnes kunstnerisk leder og sjefdirigent for Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Fra 2013-2017 hadde hun tilsvarende posisjon i Östgöta Blåsarsymfoniker.
Winnes har dirigert en rekke av de store symfoniorkestrene i Norden, slik som Oslo- Filharmonien og de øvrige norske symfoniorkestrene, Sveriges Radios Symfoniorkester, symfoniorkestrene i Norrköping, Malmö, Hälsingborg, Gävle og Odense, og gjorde sin debut med Kungliga Filharmonikerna høsten 2017. Winnes har også dirigert ved den Kungliga Operan i Stockholm og den ved Estiske Nasjonale Opera, og i høst dirigerte hun “Phantom of the Opera” ved Göteborgs Operaen og “Flaggermusen” på Wermland Opera.

Da konserten ble flyttet inn i Stormen i 2018 benyttet mange anledningen til virkelig å markere fest ved å ta med seg både flagg, fløyter og hatter. Dette håper arrangøren publikum tar med seg videre til Bodøsjøen.
-Da ting ble som de ble i fjor med flytting innendørs klarte publikum å skape en helt magisk stemning som ikke står tilbake for det de får til i Royal Albert Hall i London under Last Night of the Proms. Selv om vi flytter oss ut igjen, håper jeg virkelig publikum finner tilbake til den samme positive galskapen fra 2018, avslutter markedssjef Fredric Perssson i Musikkfestuka.